FB YT

Zaštitarsko-ekološka udruga Senjar

Početna » Uncategorized » Dođite nam u Donju Dubravu 14. i 15. srpnja

Dođite nam u Donju Dubravu 14. i 15. srpnja

Povodom Dana Općine, u Donjoj Dubravi nudi se raznolik sadržaj za posjetitelje i domaće ljude. ZEUS će ove godine pružiti zabavni večernji sadržaj u petak te edukativno-sportski sadržaj u subotu. Provjerite detaljan program u nastavku i pronađite nešto za sebe!

PETAK, 14.7.2017. 
u 19:00 IZLOŽBA 
Kristina Pongrac, mlada umjetnica iz Donje Dubrave, u Info-centru kod Zalana predstavit će svoje kreativne umjetničke uratke skupljene pod nazivom ˝Mladi krumpir˝, a izložba će biti popraćena zanimljivim predavanjem Janje Kovač pod nazivom “Krumpir, ljuk i zelje – pogled u svakodnevicu života Donje Dubrave”. 

u 20:00 iznenađenje za sve mještane 

u 21:00 LJETNO KINO
Za početak vikenda i kraj petka vas čeka prava uživancija na otvorenom. Ponesite dekice, ležaljke i jastuke te se opremite kokicama i grickalicama za veliku projekciju filma u dvorištu zgrade Zalan. U 21:00 sati počinje ljetno kino pod zvijezdama uz kratki edukativni film te vrhunsku komediju za stare i za mlade. Osim da je odlična komedija koja mami smijeh i djeci i starijima, nećemo vam otkriti ništa više – naslov neka ostane iznenađenje, a zabava i smijeh su zagarantirani!

SUBOTA, 15.7.2017. u 9:00 BICIKLIMA KROZ POVIJEST OREŠCA
Subota neka bude u sportskom tonu! Uzmite svoja omiljena vozila na dva kotača i u 9:00 dođite do zgrade Zalan jer u 9:30 krećemo na biciklijadu po ribičkim uličicama Donje Dubrave sve do novouređene staze Orešec, koja odiše zanimljivim kutkima, povijesnim pričama i brojnim informacijama. Uz adrenalinsku stazu, poljske puteve i zanimljive priče iz prošlosti, ne samo da ćete se zabaviti, nego ćete i saznati gdje su Dobravčani nekad provodili svoje vrijeme uzgajajući vinovu lozu. Planiran je obilazak po stazi dugoj oko 4 km, uz stajanje i odmor kod zdenca Ropače. Osim aktivnog prijepodneva, bit će vam zabavno i zanimljivo, a za sve sudionike osigurano je piće i zakuska.

Okupljanje biciklista: od 9-9:30 sati kod Zalana
Pokret prema stazi Orešec u 9:30 sati.
Očekivano trajanje biciklijade: do 12:30 sati.
Pogodno za različiti uzrast, i za stare i za mlade. Djeca do 10 godina mogu sudjelovati uz prisustvo roditelja ili starije pratnje.

Pripremite svoje bicikle, napumpajte gume i idemo zajedno otkrivati povijest u predivnim šumarcima i poljima Donje Dubrave!

 Vidimo se 🙂