SLIJEDE SPUSTEVI DRAVOM: PRVI MAJ I “ZA PRVI KORAK”

post-image

Za Prvi maj udruga organizira spust Dravom za svoje članove. Očekuje se 20-30 sudionika.

Vezano uz Prvi maj otvaramo sezonu spusteva veslanjem starim tokom rijeke Drave od brane HE Dubrava do starog mosta Donja Dubrava. Udruga je zaokružila opremom kapacitet od 30 veslača u jednom valu, čamci gumenjaci, kajaci i kanui opremljeni prslucima i veslima u dovoljnom broju. Ovime ujedno i otvaramo sezonu iznajmljivanja ili najma naše opreme koje možete vrlo povoljno dobiti za uživanciju na Dravi za svoje društvo s povodom ili bez povoda. Mnogi odluče svoj rođendan ili sličnu proslavu organizirati uz veslanje i roštilj na prekrasnoj Dravi.

Usput ćete vidjeti i ruglo koje je nedavno izniklo kod ušća Bednje, ipak su nas prevarili i napravili obaloutvrdu uništenje većih razmjera lokacije gdje su redovno gnijezdile ptice pčelarice, vodomar i obalne lastavice. Sad je tu grozni kamen i geo-tekstil, vrlo neugodno iznenađenje što WWF tu nije pravilno reagirao, inače partner s Hrvatskim vodama na projektu revitalizacije upravo te dionice rijeke Drave.

Nadalje, najavljujemo za 9. lipnja veliku suradnju s humanitarnom udrugom Prvi korak koja pomaže djeci s poteškoćama u razvoju: organizirat ćemo masovni spust rijekom Dravom uz donaciju za sudjelovanje koja ide u fond za potporu rada udruge. Tako direktno svi donatori i sudionici spusta potpomažu 40-tak djece korisnika usluga ove plemenite i korisne udruge. ZEUS je ovdje partner i potpora ovoj hvalevrijednoj akciji. Pozivamo sve da se pridružite!