OČARAVAJUĆE VESLANJE DRAVOM – KAKO SMO PROVELI LJETO 2018.

post-image

Ovog ljeta Drava nas je ponovno uvjerila kako je živa.
Novi meandri, nova skretanja, novi pličaci i bogatstvo novih naraštaja različitih životinja – sve to uvjerilo nas je da Drava diše, i dalje čista i svježa. Iz nje su izronile nove skulpture oblikovane milovanjem njezinog protoka koje su posjetitelje ostavljale zadivljenima. Njezino čisto dno skriva i dalje listiće zlata, trave i alge nalik na vilinske vlasi, pruža dom mnogim ribama, njeguje čiste kamenčiće u sto nijansi zlatne, plave, sive i crvene boje.
  

Ljetne mjesece ove sezone pamtit ćemo po veslanju i promatranju novih tokova, rukavaca, životinja i ostalih čari naše Drave. Ljeto 2018. godine ostat će nam u sjećanju kao ljeto puno veslanja, boravka na rijeci, druženja i ostalih aktivnosti. U suradnji s udrugom BIOM iz Zagreba, sudjelovali smo u lipanjskom kampu pod nazivom ˝Naša Drava˝.

 

Srednjoškolcima varaždinskih srednjih škola pokazali smo ljepotu prirode starog toka i s njima veslali do Legrada. Novo iskustvo veslanja, promatranja ptica, uopće boravka na vodi ove vrste ostavilo ih je oduševljene. Nekima se djelatnost ZEUSa toliko svidjela da su se odlučili podržati nas najvrednijim darom – postali su naši članovi. Ljeto je bilo i u znaku pojačanog veslanja u kajacima. Nekoliko članova Zeusa odvažilo se na prolazak starim tokom Drave u kajacima koje udruga posjeduje te im se oduševljenje nije skidalo s lica. Ponovili su kajakarenje nekoliko puta i svaki put bilo im je sve ljepše.


Također, ovogodišnji Big Jump u srcu sezone bio je ponovno vrlo uspješan. Prošao je u znaku Svjetskog nogometnog prvenstva, navijanja, druženja, odbojke na pijesku, skakanja u Dravu, roštilja i dobre glazbe. Sklopljena su nova poznanstva, nova prijateljstva i proživljene nove avanture. Ljetne vrućine tjerale su nas na vrlo ugodno i uvijek dobrodošlo osvježenje u Dravi. Naši čamci proveli su mnoge grupe po dravskim vijugama i omogućili ljudima da dožive očaravajuću riječnu prirodu.

Ljeto zaključujemo zajedničkim spustom Zeusovaca, na kojem je sudjelovalo i dosta poznanika. Tako smo okupili 30-ak ljudi i uz veslanje, roštilj i zabavu uljepšali si kolovoške slobodne dane.

Ovog ljeta Drava nas je ponovno oduševila.

Janja Škoda